Chovná stanice Grefina

Dostihy 2006

Křešín - Termínová listina

28. říjnaII. ročník Kresin Hill - Podzimní cena
26. srpnaDen s Planetou zvířat - závod
5. srpnaDen Greyhound klubu - závod
3. červnazávod
30. dubnaměřený trénink

Pravidla pro závody cross country - Křešín


II. Kresin hill - 28.října 2006 

Vloženo: 10.října 2006, Aktualizováno: 29.října 2006

     

Pořadatel: Chovná stanice Ayort Back a chovná stanice Grefina
Délka dráhy: 180m na přírodní travnaté dráze s mírným stoupáním
Start: z boxů
Měření časů: ručně
Prezentace: od 9:00, zahájení závodů v 10:30
Startovné: 100Kč za každého psa

Vážení dostihoví přátelé, doufáme, že pilně trénujete a ladíte formu na závěrečný závod pořádaný na Křešíně v roce 2006. Říkáte, že tréninku zatím moc nedáte. Nevadí, ještě máte ca. 3 týdny čas vše dohnat. A pro ty, kteří poctivě trénují, jen tak dál. To neplatilo na vaše čtyřnohé svěřence! To platilo na vás. Vězte, že tentokrát slibovaný běh páníčků skutečně uspořádáme. A jak sami víte, těch 180 m na Křešíně dá pořádně zabrat.

Pro greyhoundy a vipety bude připravena obvyklá trať. V uplynulých dnech jsme se věnovali přípravě dráhy, která je i díky přívětivému podzimnímu počasí ve velmi dobrém stavu. A podle předběžných přihlášek bychom se na Křešíně na posledním závodě roku 2006 měli sejít v hojném počtu. Zatím je ohlášeno 35 vipetů, 2 afgháni, 1 italský chrtík, 4 azavakové a 10 greyhoundů. A nevíte-li zatím, kde budete trávit poslední říjnovou sobotu, přijměte naše pozvání na II. Kresin hill.Pro nejrychlejšího vipeta a nejrychlejšího greyhounda II. Kresin hill připravil hodnotné ceny sponzor závodu, Cymedica s.r.o., výhradní dovozce krmení Specific.

Již od brzkého rána se v sobotu na Křešíně začali sjíždět majitelé a jejich čtyřnozí svěřenci, aby v rámci závěrečného závodu letošní dostihové sezóny změřili svoje síly v rámci II. ročníku Kresin hill - Podzimní cena. V noci na sobotu se nad Křešínem doslova čerti ženili a měli jsme velké obavy, jak bude sobotní závod probíhat. Sobotní den k nám byl velmi přívětivý a drobný déšť se dostavil až pozdě odpoledne v době, kdy již byly všechny běhy ukončeny.

V rámci závodů se představilo celkem 27 vipetů, 1 afghán, 2 italský chrtík, 1 azavak a 8 greyhoundů. Škoda, že se nemohli dostavit všichni předběžně přihlášení, ale i tak se sešla velmi dobrá konkurence. Mezi vipety, jak v bězích classic - fena, tak i v rozbězích classic - pes, bylo k vidění několik velice vyrovnaných běhů. Dokladem jsou fotografie ve fotogalerii. Některým favoritům se podařilo v boxech zaspat a na trať vyráželi s výraznou ztrátou. A jejich soupeři jim nedali jediný metr dráhy zdarma. V kategorii vipet - fena se tak nejrychlejším časem 13,50s může pyšnit ISOLDA Ayort Back. V kategorii vipet - pes dosáhl nejrychlejšího času 13,82s EUMAIOS Ayort Back. Oba získali cenu generálního sponzora CYMEDICA s.r.o. - výhradního dovozce krmení Specific. V sólo bězích vipet - puppy na zkrácené 60m trati dosáhl nejrychlejšího času LAOKOÓN Ayort Back.

Mezi greyhoundy v rozběhu dospělí - mix se na start nepostavila AGLAIA Grefina a ALLEN JOHNSON Grefina tak bez větších problémů dosáhl na vítězství v čase 11,72s a byl současně nejrychlejším greyhoundem - psem. V kategorii Veterán fena absolvovala trať nejrychleji AMBER TOP Hippolit Star s čase 13,12s. Oba také získali cenu genrálního sponzora.cMezi veterány - psy probíhal asi nejtesnější souboj mezi ICY FAR SEEING ARGUMENT and AMAZING DREAM Hippolit Star, který pro sebe rozhodl v závěrečných metrech AMAZING DREAM.

Vipet - výsledky

Classic psi:
1. JÁSON Ayort Back, 2. CHÁRES Z LINDU Ayort Back, 3. IKTÍNOS Ayort Back, 4.CHRONOS Ayort Back, 5. CHEOPS Ayort Back
Classic feny:
1. ISOLDA Ayort Back, 2. ARWEN České Tůně, 3. JOLA Ayort Back, 4. CHALKIOPE Ayort Back, 5. IFIGÉNIE Ayort Back
Solo psi:
1. ALÍK České Tůně
Solo feny:
1. HELLÉNÉ Ayort Back, 2. GAMA Ayort Back, 3. FÍBÍ "z útulku"
Senior feny:
1. ELEKTRA Ayort Back, 2. CASIOPEA Ayort Back, 3. BEST Ayort Back
Senior psi:
1. EUMAIOS Ayort Back, 2. BIG ROCKET Bohemia Snap Rocket
Puppy feny:
1. KALIOPÉ Ayort Back, 2. KLYTAIMÉSTRA Ayort Back, 3. KIRKÉ Ayort Back, 4. LÉDA Ayort Back
Puppy psy:
1. LAOKOÓN Ayort Back, 2. LÝSIPPOS Ayort Back, 3. KALIKRATÉS Ayort Back, 4. LAKEDAIMÓN Ayort Back

Greyhound - výsledky

Adult mix:
1. ALLEN JOHNSON Grefina, 2. ABIGAIL Grefina,
Veteran feny:
1. AMBER TOP Hippolit Star, 2. BABY DOLL Hippolit Star
Veterán psi:
1. AMAZING DREAM Hippolit Star, 2. ICY FAR SEEING ARGUMENT, 3. ALIEN TRAIL Jumping Jet
Mladí - feny:
1. CRYSTAL TOP Hippolit Star

Ostatní - výsledky:

Solo - Italský chrtík
1. QUENTINA SCARA
Solo - Afghánský chrt
1. CÍSAŘ ze Zličínských luk
Ostatní
1. RONY


Křešín - Den s Planetou zvířat - závod - 26.srpna 2006 

Vloženo: 17.srpna 2006, Aktualizováno: 27.srpna 2006


Na pořadu je tentokráte plánovaný závod, který se bude konat pod záštitou časopisu Planeta zvířat. Těšíme se na obdobnou účast jako během závodů začátkem srpna, kdy si i přes nepřízeň počasí našlo na Křešín cestu mnoho pravidelných, ale i nových účastníků závodů. Zajímavé bude srovnání, jak se podařilo potrénovat a vyladit formu od posledního dostihu. Počasí jsme na příští sobotu objednali slunečné:-)

Pořadatel: Chovná stanice Ayort Back a chovná stanice Grefina
Délka dráhy: 180m na přírodní travnaté dráze s mírným stoupáním
Start: z boxů
Měření časů: ručně
Prezentace: od 9:00, zahájení závodů v 10:00
Startovné: 100Kč za každého psa

Slíbené a "objednané" slunečné počasí se skutečně dostavilo stejně jako početná účast čtyřnohých nedočkavců a jejich stejně nedočkavých majitelů - 20 vipetů z toho 7 štěňat, 10 greyhoundů, 1 afghánský chrt a 1 italský chrtík. Na dobře připravené trati se během sobotního dopoledne rozhořely líté boje, což ostatně můžete posoudit sami ve fotogalerii ze závodů. V rozběhu greyhound - mix se povedlo ALLEN JOHNSON Grefina "zaspat" v boxech a musel poté stahovat počáteční ztrátu, aby v cíli pouze těsně porazil své soupeře. Obdobně tuhý boj byl sveden v rozběhu greyhound veterán - feny. V rozběhu greyhound - veterán psi prokázal ALIEN TRAIL Jumping Jet, že je i přes svůj pokročilý věk stále v dobré formě a svůj rozběh si přímo užíval.

Největší boje se poté rozpoutaly v rozběhu vipet senior feny. Mezi vipety tentokrát FÍBÍ "z útulku" nenavázala na překvapivý výsledek z minulého závodu, resp. ostatní vipeti se nenechali zaskočit a přesvědčivě zvítězili.

Hlavní sponzor sobotního dostihu, časopis Planeta zvířat, připravil kromě pohárů pro vítěze jednotlivých rozběhů i cenu pro nejrychlejšího vipeta a nejrychlejšího greyhounda - celoroční předplatné časopisu Planeta zvířat. A kdo si tuto cenu vybojoval? Mezi greyhoundy ALLEN JOHNSON Grefina, který trať absolvoval v čase 11,72s. Mezi vipety byl v čase 13,41s nejrychlejší JÓBATÉS Ayort Back.

Vipet - výsledky

Classic psi:
1. JÓBATÉS Ayort Back, 2. JÁSON Ayort Back, 3. ISMAROS Ayort Back
Classic feny:
1. ELEKTRA Ayort Back, 2. CHALKIOPE Ayort Back, 3. GAMA Ayort Back
Solo psi:
1. JESUS INFANT Ayort Back
Solo feny:
1. ISOLDA Ayort Back, 2. IFIGENIE Ayort Back, 3. FÍBÍ "z útulku"
Senior feny:
1. APOLLONIA Ayort Back, BEST Ayort Back

Greyhound - výsledky

Adult mix:
1. ALLEN JOHNSON Grefina, 2. AGLAIA Grefina, 3. ABIGAIL Grefina,
Veteran feny:
1. AMBER TOP Hippolit Star, 2. BABY DOLL Hippolit Star
Veterán psi:
1. ICY FAR SEEING ARGUMENT, 2. ALIEN TRAIL Jumping Jet
Puppy - feny:
1. CRYSTAL TOP Hippolit Star

Ostatní - výsledky:

Solo - Italský chrtík
1. QUENTINA SCARA
Solo - Afghánský chrt
1. CÍSAŘ ze Zličínských luk


Křešín - Den Greyhound klubu - závod - 07.srpna 2006

Vloženo: 26.července 2006, Aktualizováno: 06.srpna 2006


Oproti původním předpokladům jsme se rozhodli zařadit do termínové listiny závod pořádaný ve spolupráci s Českým dostihovým greyhound klubem jako Den Greyhound klubu. Závodit se bude na již dobře známé distanci a podle obdobných pravidel jako při posledních závodech. Vzhledem k teplotám, které v současné době panují se liší především zahájení závodů!!!

Pořadatel: Český dostihový greyhound klub
Délka dráhy: 180m na přírodní travnaté dráze s mírným stoupáním
Start: z boxů
Měření časů: ručně
Prezentace: od 8:00, zahájení závodů v 9:00
Startovné: 100Kč za každého psa

Tradiční občerstvení během přestávky chceme tentokrát doplnit o možnost koupání účastníků závodu - především těch čtyřnohých:-) - v nedalekém rybníku. Vzhledem ke skutečnosti, že zmíněný rybník se nachází ve Vojenském újezdu Brdy, domlouváme v současné době jednorázovou povolenku k vjezdu do vojenského prostoru. Od všech účastníků, kteří mají zájem o toto osvěžení potřebujeme jméno, příjmení, státní poznávací značku jejich vozidla a rodné číslo nebo číslo občanského průkazu. Potřebná data zašlete na emailovou adresu grefina@grefina.net nejpozději do pátku 28.července!

Vzhledem k vysokým denním teplotám jsme start závodu posunuli na poměrně časnou hodinu a druhý fakultativní běh zařadíme na pořad závodu s ohledem na aktuální teplotu a pouze se souhlasem majitele psa. Možná se někomu bude takové opatření zdát jako přehnané, nicméně červencový případ úmrtí greyhounda na berllínské dráze, po absolvování dvou běhů a nedostatečného odpočinku a nedostatečného ochlazení organismu psa, nás nabádá k opatrnosti! Některé nepříjemné zážitky ze závodních drah či upozornění např. Deutscher WindhundZucht- und RennVerband e.V. nebereme na lehkou váhu. Pro úplnost uvádíme i český překlad.

prosím dbejte bezpodmínečně na    Akce konané při vysokých teplotách   prosím dbejte bezpodmínečně na
Přestože již bylo mnohokrát poukázáno na skutečnost, nevystavovat psy při vysokých teplotách zdravotním rizikům, např. při dostihových nebo coursingových trénincích, je toto stále ještě často ignorováno.
Zásadně je dle zákonů na ochranu zvířat za svá zvířata zodpovědný jejich majitel. Bohužel proti pošetilosti některých majitelů/vlastníků není ani rady ani pomoci.
Také DWZRV má podle svých stanov morální zodpovědnost. Proto tento apel na všechny funkcionáře a zodpovědné osoby:
Není funkcionářskou povinností pouze upozorňovat na nebezpečné situace, ale také jim zabraňovat!
Renate Hildebrand
Předseda komise pro sport greyhoundů

Počasí si s námi opět jednou zahrálo. Jestliže jsme se před dvěma týdny strachovali, aby sluníčka v průběhu závodů nebylo příliš, v uplynulém týdnu nám naopak pravidelné každodenní deště naháněly docela strach. Nakonec vše dopadlo snad jak nejlépe to šlo. Nebylo žádné vedro, vyhnul se nám déšť, který tentokrát svoje první kapky naplánoval až na samý závěr vyhlášení vítězů. Jedině jsme litovali, že jsme nemohli uskutečnit slibované koupání, tak snad někdy příště:-) A teď k vlastnímu průběhu závodů. Na startu se sešel velice slušný počet vipetů i greyhoundů, jeden afghán, jeden italáček a tradičně i RONY. Navíc se dostavilo asi deset štěňat vipetů. Pro ně byla připravena ca. 3O metrová trať, kde se mohli dosytosti vydovádět. Někteří z nich již věděli, co s návnadou, pro některé z nich to bylo první seznámení s návnadou a první krátké běhy či pokusy o ně. "Dospěláci" si to již tradičně rozdali na 180 metrové trati. Mezi vipety opět kraloval ÍLIÓN Ayort Back s nejrychlejším časem 13,50s. Mezi greyhoundy došlo k překvapení, když na domácí trati dosud neporaženého ALLEN JOHNSON Grefina zdolala jeho sestra AGLAIA Grefina v čase 12,41s. Prohlédnout se můžete i několik fotografií ze závodů.

Vipet - výsledky

Classic psi:
1. ÍLIÓN Ayort Back, 2. CHEOPS Ayort Back, 3. IKTINOS Ayort Back, 4. JÁSON Ayort Back, 5. CHRONOS Ayort Back, 6. HYPERIÓN Ayort Back
Classic feny:
1. CHALKIOPÉ Ayort Back, 2. ELEKTRA Ayort Back, 3. GAMA Ayort Back
Solo psi:
1. JÓBATÉS Ayort Back, 2. JESUS INFANT Ayort Back, 3. ALÍK České Tůně
Solo feny:
1. JOLA Ayort Back, 2. FÍBÍ "z útulku", 3. ISOLDA Ayort Back
Senior psi:
1. BIG ROCKET, 2. DIOMÉDÉS Ayort Back
Senior feny:
1. CASIOPEA Ayort Back, 2. BEST Ayort Back

Greyhound - výsledky

Classic mix:
1. AGLAIA Grefina, 2. ALLEN JOHNSON Grefina, 3. ABIGAIL Grefina,
Veteran feny:
1. BABY DOLL Hippolit Star, 2. AMBER TOP Hippolit Star
Veterán psi:
1. ALIEN TRAIL Jumping Jet

Ostatní - výsledky:

Solo - Italský chrtík
1. QUENTINA SCARA
Solo - Afghánský chrt
1. CÍSAŘ ze Zličínských luk
Ostatní
1. RONY


Křešín - Závod - 03.června 2006

Vloženo: 26.května 2006, Aktualizováno: 07.června 2006

    Sponzorováno    

Čas tak rychle utíká... Ještě před "chvilkou" jsme měli sníh, v polovině dubna jsme absolvovali na Křešíně trénink a první červnový víkend je již na řadě závod. Pro závod budou platit obdobná pravidla jako pro dubnový trénink. V současné době probíhají poslední přípravy na dostih. Předběžně je přihlášeno 17 vipetů a 12 greyhoundů. Zajištěné je občerstvení podobně jako na podzim během Kresin Hill, ceny, diplomy a také malé překvapení.

Pořadatel: Chovné stanice Ayort Back a Grefina ve spolupráci s ČDGK
Délka dráhy: 180m na přírodní travnaté dráze s mírným stoupáním
Start: z boxů
Měření časů: ručně
Prezentace: od 10:00, zahájení závodů v 11:00
Startovné: 100Kč za každého psa

Celý minulý týden jsme s obavami vzhlíželi k obloze a sledovali střídavě slabší a silnější preháňky či déšť. Doufali jsme, že meteorologická předpověď se vyplní a o víkendu se počasí umoudří. V pátek jsme za oblačného počasí připravili trať, nový plot na doběhu, boxy, ... V sobotu ráno už za slunečného počasí vyzkoušeli návnadu, připravili stánek s občerstvením, stánek s krmením BRASA firmy PROVIMI PET FOOD CZ, která pro tento závod poskytla sponzorské ceny a vše, nasvědčovalo tomu, že nepříjemnosti se nám vyhnou. Ranní telefonát s Petrem Němcem nám naši náladu pokazil. Petr nám sdělil, že Sabina má zdravotní problémy a nebude se moci závodů zúčastnit. Museli jsme zaimprovizovat...

Po druhém běhu se vyskytl technický problém na navijáku, nicméně několik párů ochotných rukou závadu odstranilo. Tím jsme vyčerpali příděl negativ a tak jsme mohli úspěšně dokončit plánovaný program. Někteří majitelé vipetů dokonce naordinovali svým svěřencům ještě další tréninkový běh, tentokrát bez navijáku, ale s návnadou nesenou rukou. A měli se přitom co ohánět, aby náskok z poloviny trati v cíli jakž takž uhájili:-) A s jakými výsledky se vlastně běhalo? Nejrychlejším vipetem s časem 13,02s byl ÍLIÓN Ayort Back. Nejrychlejším greyhoundem v čase 11,50s byl ALLEN JOHNSON Grefina. Vítězové jednotlivých kategorií si domů odnesli poháry a diplomy. Nejrychlejší psi mimo jiné i 15kg balení krmení BRASA.

Vipet - výsledky

Classic psi:
1. ÍLIÓN Ayort Back, 2. IKTÍNOS Ayort Back, 3. CHRONOS Ayort Back, 4. ISMAROS Ayort Back, 5. HYPERIÓN Ayort Back, 6. CHÁRÉS Ayort Back
Classic feny:
1. CHLOE Ayort Back
Mladí psi:
1. ISMÉNA Ayort Back
Senior psi:
1. DIOMÉDÉS Ayort Back

Greyhound - výsledky

Classic mix:
1. ALLEN JOHNSON Grefina, 2. ABIGAIL Grefina,
Veteran mix:
1. AMBER TOP Hippolit Star, 2. ABSOLUTELY FREE Hippolit Star
Puppy:
1. CRYSTAL TOP Hippolit Star

Greyhound - puppy - ukázkové běhy:

1. COOLISKA'S VIPER, 2. COOLISKA'S VUELTA, 3. EXTASY GOING Jumping Jet

Ostatní:

1. RONY

Fotografie ze sobotních závodů můžete jako obvykle obdržet v elektronické podobě na: grefina@grefina.net Závěrem lze konstatovat, že se sobotní závody se veskrze vydařily. PS: Sabině přejeme rychlé uzdravení a věříme, že v srpnu ji opět budeme moci na Křešíně přivítat.



Eilenburg - Národní závody - 27.května 2006

Vloženo: 30.května 2006

Již delší dobu jsme přemýšleli o cestě do Eilenburgu. Tamní dráha provozovaná Windhund Club Eilenburg e. V. prošla v uplynulém roce rekonstrukcí, v letošním roce přibyly nové startovací boxy a tak jsme se chtěli na vlastní oči podívat a na vlastní psy tuto dráhu vyzkoušet. Ve středu jsme se narychlo domluvili s pořadateli a v sobotu kolem deváté hodiny jsme již absolvovali prezentaci a lékařskou prohlídku a přihlašovali JOHNYHO a GEJLU k dostihu na 355m. To je jedna z možných distancí této dráhy, druhá distance je 455m. Celkově se prezentovalo ca. 60 psů - greyhoundů, vipetů, azavaků, barzojů, afghánů a saluk. Dostihů se zúčastnili chovatelé např. z Berlína, Leverkusenu, Ulmu, Düsseldorfu, Gery a samozřejmě místní chovatelé.

Dráha je umístěná v zahrádkářské kolonii na okraji Eilenburgu. Povrch dráhy je pískový se zavlažováním, s nekonečnou shora vlečenou návnadou s velmi tichou konstrukcí a pohonem, které nijak nenarušují průběh dostihů. Rozhodčí sledují dostihy z vyvýšeného místa a mají možnost nahrávat všechny běhy na video. Časy jsou měřeny elektronicky. K přehlednosti závodů přispívá kvalitní ozvučení areálu. Podle našeho názoru se jedná vzhledem ke vzdálenosti od Prahy (ca. 3 hodiny) i vzhledem k výši startovného o více než kvalitní konkurenci českým drahám. V Eilenburgu jste totiž na rozdíl např. od dráhy v Pr... vítáni!!!

Kolem dráhy je polovysoký násep, přes který okolojdoucí nezávodící psi nemají možnost sledovat dění na dráze a nejsou tudíž zbytečně znervozňováni před svými běhy. Na druhé straně výška náspu umožňuje návštěvníkům dostihů sledovat jejich průběh. Na odpovídající úrovni je i zázemí, tzn. místa k parkování v lesíku, který poskytuje dostatek stínu, pevné přístřešky a stany pro případ deště, místnost s občerstvením. Jedinou drobnou vadou na kráse bylo množství komárů, kteří při deštivém počasí přilétají z okololežících jezírek a bažinek a znepříjemňují život psů i návštěvníkům především v zázemí dráhy.

A jak jsme vlastně dopadli? Nečekali jsme žádné ohromující výsledky. Psi jednak dráhu neznali, jednak neměli možnost kvalitního tréninku, takže jsme jeli opravdu na zkušenou. ABIGAIL Grefina skončila v rozběhu třetí v čase 23,45s a ve finále obsadila časem 23,76s páté místo. ALLEN JOHNSON Grefina skončil v rozběhu na čtvrtém místě v čase 23,15s, ve finále pak čtvrté místo v čase 23,04s. V prvním běhu nebyl jeho výkon nejlepší, Ve druhém běhu již byl JOHNYHO výkon lepší a v závodě tělo na tělo běžel čistě. Fotografie ze závodu. Fotit jsme moc nestíhali, ale představu o dostizích a dráze si i tak můžete udělat.

Následující fotografie ukazují, co všechno dokáže "provést" nezkušený greyhound ve startovacím boxu!


Vzhledem k naší spokojenosti s dráhou, s průběhem a organizací závodů, předpokládáme, že se do Eilenburgu podíváme častěji. Pokud máte zájem dovědět se ještě další podrobnosti, rádi zodpovíme Vaše případné dotazy.



Křešín - Měřený trénink - 30.dubna 2006 

Vloženo: 18.dubna 2006

Dráha: upravený přímý přírodní úsek, s přirozenými mírnými terénními vlnami a převýšením, splnující všechny požadavky na bezpečnost startujících zvířat. Distance do 200m délky. Start probíhá z boxů, čas je měřen stopkami. Psi startují v sólobězích nebo ve společných bězích s maximálně 3 účastníky. Whippeti a ostatní psi absolvují maximálně dva tréninkové běhy. Greyhoundům je doporučen jeden tréninkový běh. Po dostatečném odpočinku lze povolit dodatečný druhý běh. Vše po domluvě s pořadatelem.

Pro startovací boxy, věk psů a jejich kondici, přestávky mezi běhy, výstroj psa, napadání psů, chování účastníků tréniku a další potřebné případy, jsou aplikována vyhovující pravidla, obsažená v dostihových řádech pro dráhové dostihy, která mohou být pořadatelem v nutných případech upravena pro podmínky jím pořádané akce. Ostatní je dáno pořadatelem a jím vydanými propozicemi akce.

Prezentace: svůj zájem o absolvování tréninkových běhů nám oznamte na některé ze spojení uvedených v Kontaktech, abychom mohli připravit časový rámec měřeného tréninku. Vítáni jsou i všichni příchozí bez předchozí prezentace.

Zápisné: 50Kč za každého psa